redKnows  körjournal – så fungerar den

RedKnows körjournal är en modern pålitlig körjournal som kan installeras av alla. Körjournalen består av två saker: en GPS-box samt ett körjournalskonto. GPS-boxen installeras på några sekunder i bilens diagnosuttag (OBD II) som finns placerat inne i bilens förarutrymme.  Så fort bilen startar och kör iväg börjar enheten skicka data till din körjournal. Det enda du behöver göra är att registrera bilens mätarställning. Körjournalen sparas på ett lösenordskyddat konto och hämtas på en webbsida. Kontot förbereds av Axtech före leverans.

Installation

RedKnows GPS-box installeras inne i fordonet i bilens OBD II-uttag, dv.s det diagnosuttag som verkstaden och bilbesiktningen använder för att läsa ut data från bilen. Alla europeiska bilar tillverkade efter 2001 har ett OBD-II diagnosuttag. Det sitter ofta placerat på förarsidan långt fram på vänster sida. Vet du inte var diagnosuttaget är placerat kan du söka information på Diagnostics Box.

Dataöverföring

När bilen startar börjar GPS-boxen att skicka körjournalsdata till redKnows server. När bilen stannar slutar dataöverföringen efter ett par minuter och resan registreras i din körjournal. Datatrafik skickas via GPRS och ingår i abonnemanget. Relevant information lagras i upp till 7 år på en driftsäker server. Datatrafik i hela Europa ingår och SIM-kortet täcker Telias, Tele2s och Telenors nät i Sverige.

GPS

Körjournalsboxen har en inbyggd GPS som lokaliserar bilens position med hjälp av satelliter. Utifrån positionerna produceras bilens färdväg samt de start och stoppadresser som syns i körjournalen. Positionering sker flera gånger i minuten och anpassas efter bilens hastighet och hur mycket fordonet svänger. Positionerna ritas även ut på en karta där du kan se historik.

Teknisk specifikation

MÅTT & VIKT

H: 25 mm L: 50,7 mm B: 49,6 mm

Vikt: 65 gram
Färg: svart

TEMPERATUR

Temperatur: -40°C – +70°C
Arbetstemperatur: -25°C – +55°C

T

DRIFTSINFORMATION

Körjournalen installeras i bilens OBD-uttag varifrån enheten får ström.
Två gröna LED-dioder indikerar att enheten är igång.

 

Driftspänning: DC 10-16 V
Strömförbrukning under normal körning: (vid 12 V) ~ 85 mA
Deep sleep-läge: ~ 2 mA
Internbatteri: Finns i backuppsyfte. Aktiveras vid bruten strömtillförsel
Buffring: Data buffras och rapporteras in i efterhand vid dålig GSM-täckning.

Intresserad av elektronisk körjournal?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.