PRESSRELEASE – RedKnows Körjournaler blir TelliQ

Axtech säljer körjournalsverksamheten till TelliQ

Västra Frölunda 2019-09-09


Axtech har beslutat att sälja en del av verksamheten till det svenska företaget TelliQ AB. Axtech har under de senaste åren parallellt bedrivit verksamhet inom både elektroniska körjournaler och GPS-larm under varumärket redKnows. Från och med den 15 september kommer ansvaret för kunderna som använder redKnows körjournal att gå över till TelliQ.

 

– I takt med att vår verksamhet växt och utvecklingen går framåt har våra ägare känt att vi står vid ett vägval. Att sälja körjournalsverksamheten har inte varit ett enkelt beslut eftersom vi vill lämna över till ett företag med liknande filosofi som oss. I TelliQ har vi hittat det, de har en gedigen branschkunskap och en uttalad omtanke om kunderna. Deras produktutbud kommer att tillföra våra kunder bra och moderna lösningar och produkter. Vi ser positivt på att våra kunder blir en del av TelliQ, säger Åsa Eklund, vd på Axtech.

 

– TelliQ har utvecklats mycket under de senaste åren och stärkt sin position på marknaden. Det är med stor glädje att vi välkomnar alla nya kunder till TelliQ. Uppköpet är ett viktigt strategiskt beslut som stärker TelliQ på den svenska marknaden, säger Joakim Lindqvist, vd på TelliQ.

 

Larmverksamheten, med produkten redKnows Plus och MiniFinder som från början är Axtechs kärnverksamhet, kommer att fortsätta drivas i företagets regi.

 

Mer information om TelliQ hittar du här: www.telliq.se

 

Axtech AB
EA Rosengrens gata 4
421 31 Västra Frölunda
Tel. 031-558866

info@axtech.se
www.axtech.se

 

Axtech AB är ett svenskägt företag med placering i Göteborg som specialiserar sig på GPS-baserad kommunikation och GPS-tracking. Företaget har sålt GPS-baserade larm sedan 2003 och har sedan 2007 egen utveckling av både hårdvara och mjukvara. Axtech lanserade sin första egenutvecklade produkt i redKnows MiniFinder 2008 och har sedan dess lanserat flertalet larm och fleet management produkter.

 

TelliQ är ett företag som specialiserar sig på kompletta digitala fordonssystem och tjänster för moderna fordonsflottor. De grundades år 2002 under namnet Arkub AB och var ett av de första bolagen i Sverige som specialiserade sig på telematik. TelliQ utvecklar och erbjuder webbaserade tjänster och lösningar, som ger beslutsstöd, förenklar vardagen och ökar lönsamheten till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten.

Intresserad av elektronisk körjournal?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.